Mitt jobb på Rimab hjälpte mig in i svenska samhället

År 2000 började Selma jobba som städare på Rimab, det var hennes första jobb i Sverige. Sexton år senare är hon regionchef för hela södra Sverige med ansvar för närmare 90 anställda.

Det var kärleken som tog Selma från Bosnien till Göteborg redan som 18-åring. De första åren var det tufft som ny i Sverige. Språket var svårt och det var inte lätt att komma in i svenska samhället.

– Jag var osäker på hur allt fungerade i Sverige, hur jag skulle bete mig och rädd att göra bort mig då min svenska var dålig. Självkänslan blev sämre och jag tappade tron på mig själv. Men vi var många som hade flyttat hit från Bosnien och vi umgicks mycket. Det var också tack vare det fick jag höra att Rimab sökte personal. Det var inte så lätt i början. Efter att ha studerat medicin i Bosnien var det lite pinsamt att börja som städare. Men tack vare en fantastisk arbetsledare dröjde det inte länge innan jag började tycka om mitt arbete. Genom Rimab fick jag först svenska språket och sen kom självkänslan. Min vardag fick mening, berättar Selma.

I dag är ca 70 % av vår personal från utlandet, vi vill ge alla samma chans att göra samma resa som Selma har gjort. Att börja ett nytt liv i ett nytt land är ingen lätt resa. Vi på Rimab försöker stötta våra nyanställda med mer än jobbrelaterade frågor, det blir allt ifrån rådgivning inför deklaration till hur Försäkringskassan fungerar.

– Det finns många fördelar att arbeta inom städning. Jag tycker om friheten att kunna planera en stor del av arbetet själv och att se en massa nya ställen från insidan. Det är en bransch som är kantad av dåligt rykte därför är jag stolt att säga att vi är väldigt måna om avtal som ger trygghet för alla anställda. Vi har både sjuk-, olycksfallsförsäkring, kollektivavtalsmässig lön och bra pension. Men det bästa med att arbeta på Rimab är att få jobba med människor, man träffar folk från jordens alla hörn. Att anställa från olika delar av världen skapar starka band mellan personalen, vi på Rimab är som en stor familj, säger Selma.

Vi är alltid intresserade av nya medlemmar till vårt team – CONNECTA MED OSS redan idag!

Lediga tjänster just nu

Connecta med oss för att hålla dig uppdaterad med nya jobb.

Alla jobb
Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor